Нови клавир за ђаке пиротске музичке школе

Музичка школа "Др Драгутин Гостушки" из Пирота добила је на поклон полуконцертни клавир. Овај поклон део је пројекта министарства правде "Средства из опортунитета". Музичка школа до сада није имала концертни клавир, а нема ни адекватне просторије за рад.

Велики новогодишњи пакет за ученике Музичке школе у Пироту - полуконцертни клавир. У улози деда мраза Влада Републике Србије. И ето "Малих пирата" на новим диркама.

"Дирке су боље некако. На старом клавиру је било да се мало померају и није било баш лако да се свира. Највише волим да свирам клавир, а од песама највише волим "Пирате", каже Сава Јовановић, ученик Музичке школе "Др Драгутин Гостушки", а професорка клавира Ирена Везенковић додаје: "Деца су до сада свирала на старим инструментима, који су се, наравно, сваке године пар пута штимовали. Али, није то тај осећај, као кад стигне нови, поготову полуконцертни клавир. Велика је срећа за нас."

Ученици музиче школе "Др Драгутин Гостушки" у овој, већ, одлазећој години, постигли су изузетне резултате.

"Ми смо у 2021. години имали готово шездесет награда. Заиста смо задовољни успехом, који су ученици постигли. То су прва места, друга и трећа и то на републичком и међународном нивоу. Нама то заиста пуно значи, јер ћемо на тај начин уредити и своју концертну салу, а и омогућити ученицима и наставницима да свирају на квалитетном инструменту", каже Марија Мијалковић, директорка Музичке школе "Др Драгутин Гостушки".

Полуконцертни клавир чека нови подијум у сали, а ђаци и професори нову школу. То је, већ, порука за градског деда мраза, који ће, ваљда, до наредне године, ставити и ову жељу на листу приоритета.

недеља, 28. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво