Читај ми!

До места у вртићу без листе чекања

Предшколска установа "Пчелица" у Владичином Хану има око 400 деце у два вртића, недостају им капацитети. Отворен је нови објекат после три године изградње и смањене су листе чекања.

Две мешовите групе од три и по до пет година, седамдесеторо деце у новом вртићу "Звончица", двадесеторо их је из осетљивих друштвених група на инклузивном васпитању и образовању.

"И балоне сам видео. Јеси ли се играо већ са другарима? Па, јесам. И играчке, све, све ми се свиђа", одушевљена су деца.

Нове просторије али и играчке, намештај, а посебно се брине о мерама безбедности од коронавируса.

"Све мере што се тиче епидемије организоване су на високом нивоу, значи поштују се мере по пропису. Ујутро деца када долазе прскамо им рукице, ту је задужена медицинска сестра" каже Данијела Јовић, васпитачица у вртићу "Звончица".

Пре годину дана проширени су капацитети у централном вртићу, у плану је још једна доградња како не би било листе чекања.

"У једном периоду смо чак имали 170 деце на листи чекања, сваког дана се деца уписују, са овим отварањем овог објекта смањили смо ту листу чекања. Међутим, радићемо још пројеката, требаће нам још проширења, јер сада имамо још 70 деце на чекању", истиче Емилија Влахова, директорка ПУ "Пчелица" у Владичином Хану.

"Припремамо код основне школе "Бранко Радичевић" доградњу још једне собе, како би дошли у ситуацију у наредном периоду да нема листе чекања и да свако дете у Владичином Хану које жели да се социјализује и крене у вртић, то и добије", наглашава Горан Младеновић, председник општине Владичин Хан.

Нови вртић је пројекат локалне самоуправе и Министарства привреде, а вредност изградње је око 30 милиона динара.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара