Онлајн представе су само информације о позоришту, порука из нишког Народног

Представом Сладолед, нишко Народно позориште завршава прекинуту сезону, али је због поштовања мера у продају пуштено само 200 карата. Непосредно пред увођење ванредног стања, у Нишу је требало да се одржи други међународни позоришни фестивал Театар на раскршћу који је одложен за септембар, као и бројни други планови.

Ово су кадрови са премијере представе 1789, одржане на дан позоришта 11. марта, у већ несигурној ситуацији. Све је после тога у позоришту утихнуло.

"Ми смо кренули са онлајн репертораом, придружили смо се  великој акцији доступности културе и позоришних представа, која је кренула са Народним позориштем из Београда а затим се као лавина пренело и на сва остала позоришта. Нажалост, то није позориште, то је информација о позоришту," каже Спасоје Ж. Миловановић, управник Народног позоришта у Нишу.

Позориште подразумева, пре свега, непосредни контакт публике и глумаца на сцени. То свима недостаје.

Драгослав Савић, глумац, негира да је то навика. "Једноставно, то је наш живот," категоричан је.

Сада је  све у служби превентивних мера, у представи „Сладолед" играју само две глумице, доћи ће публика ,али ни приближно  броју који би сви волели. Од планова се не одустаје.""

 "Већ 24. августа крећемо са припремањем представе „6. октобар" у режији Андреја Носова, по тексту Тисе Милић, младе драматуршкиње, колегинице. Након тога Ирфан Менсур ради „Ану Kарењину", након тога би требало Горчин Стојановић да ради „Дивље месо," најављује управник Народног позоришта.

После вечерашње представе нишко Народно позориште изаћи ће из своје зграде, али не само због короне. У плану је да се две представе - Сладолед и Како вам драго од Шекспира,  играју на отвореним сценама неколико летњих фестивала.

Фествал Тетатар на раскршћу, који би требало да окупи позоришне ствараоце из целог региона, бар за сада у плану од 9. до 16. септембра.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво