Хоће ли најбоља бујановачка средњошколка остварити свој професионални сан?

Теодора Стојилковић је ђак генерације у средњој школи "Свети Сава" у Бујановцу. Прва је ученица из те школе која је добила стипендију Универзитета СајнсПо у Француској, за политичке студије. Иако јој је већи део школовања плаћен, треба јој још 3.400 евра по години да упише факултет који жели.

Свестрана, вредна, елоквентна, одважна - тако Теодору Стојилковић описују професори и вршњаци. Иако је матурирала смер медицинска сестра-васпитачица, то јој није једина сфера интересовања. Kроз ваннаставне активности и друштвени активизам путовала је и спознала да воли дипломатију.

"На Универзитету Перду у Америци сам учила  о међународним односима, политичким наукама, одувек сам знала да је то нешто чиме желим да се бавим, такође сам у Стејт департменту имала састанке са разним дипломатама широм света," каже Теодора Стојилковић из Бујановца.

Зато је конкурисала за један од престижних факултета у тој области. Добила је стипендију Универзитета  СајнсПо у Француској у износу од 7 хиљада 300 евра. Да би студирала у њиховом кампусу у Ремсу, треба јој још 3 хиљаде 400 евра.

Бисерка Јовић, директорка средње школе Свети Сава у Бујановцу, срећна је што је управо ученица из њихове школе једини стипендиста тог универзитета.

Млада Бујановчанка живи у мултиетничкој средини, волонтира, учествује у радионицама и семинарима.

Да је била и једна од најбољих спортисткиња потврђује и њен разредн старешина  Бора Стојановић. Тренирала је кошарку, била члан женског тима.

Теодора је ђак генерације, има Вукову диплому, а током школовања истакла се и на такмичењима из историје, српског језика, здравствене неге.

 

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво