Шта се променило у животу врањског позоришта Бора Станковић од када су у новој згради

Нису стали ни када је у пожару пре осам година изгорео њихов дом, зграда позоришта. Нису ни када је због пандемије коронавируса паузирао цео свет. Глумци позоришта "Бора Станковић" у Врању од октобра прошле године поново имају право место за рад, током ванредног стања њихове представе путем интернета погледало је више од 13 хиљада људи. Ове године у Врању ће први пут бити одржан позоришни фестивал "Јоаким Вујић".

Прави позоришни амбијент чекали су дуже од седам година, јер је у подметнутом пожару изгорела зграда врањског позоришта. Глумци су се коначно  вратили кући, уз ново читање Нечисте крви,  непролазног дела Боре Станковића. Добро им је кренуло са новим представама, али све је омела пандемија.

"Потрудићемо се да све што смо планирали за ову годину и реализујемо, ту су и два фестивала, на нашу велику радост, али и обавезу. То је "Јоаким Вујић" први пут у Врању, и јубиларни "Борини позоришни дани, " оптимистичан је Бојан Јовановић, уметнички директор и глумац. 

И када није имао аутентичну сцену, шминкерницу, гардеробу, ансамбл је био активан, припремио 30 премијера, био награђиван на многим фестивалима у земљи и иностранству.

Обновљена зграда има велику салу са 256 места и са ротирајућом сценом, има и малу салу за камерне представе, позориште младих, изложбе, промоције. Током ванредног стања, као и већина установа културе, свој садржај емитовали су преко интернета. Представе са репертоара врањског позоришта погледало је више од 13 хиљада људи. У кући им је публика била породица, децу су анимирали на различите начине.

 

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво