У чајетинској општини све четири изборне листе у будућем парламенту

По прелиминарним резултатима, коалиција коју предводи "Здрава Србија Милана Стаматовића" са 20 одборника имаће и апсолутну већину у Чајетини. Скупштину и даље опозиционе општине чиниће и 8 одборника СНС,2 СПС-а и 1 ПОKС-а. Тако ће се све четири листе, које су учествовале на изборима, наћи и у посланичким клупама.

И после ових избора у Чајетини ништа ново -"Здрава Србија" неприкосновена у локалном парламенту, Милан Стаматовић започиње 17. годину власти. Рецепт за политичку дуговечност, каже, нису празна предизборна обећања, јер се то не прима у малом месту, где свако сваког
познаје.

Милан Стаматовић]Kако кажу-" Није лако бити поп у своме селу,тако да  овде морате више да радите, да будете одговорнији, једноставно,да увек  будете на услузи. Овде немате где да се сакријете, као у великим градовима у кабинетима. Овде било где да кренете, увек сте у контакту са својим грађанима," наводи Милан Стаматовић.

У чајетинском владајућем тиму 14 година је и Демократска странка Србије, правила за све су јасна.

"Kада проценимо да је јавни интерес у питању, онда је то добар посао. У случају да га не буде више, ја сигурно нећу у том послу више учествовати," објашњава Милоје Рајовић из те странке. 

Главни конкуренти на локалним изборима - наредњаци, најављују добру вољу.

 Ђорђе Дабић координатор СНС, трудиће се као локални посланик и  као опозиција  да унапреди односе локалне самоуправе и републике. " Надам се да ће наша конкуренција имати слуха и да ћемо успети да нађемо неки политички договор, који ће бити у интересу свих грађана пштине Чајетина," каже Дабић.

Свој став Чајетинци су заокружили на изборима подршком Стаматовићу од реко 60 одсто. Иако се доста улаже у села, инфраструктуру, дечје вртиће, пољопривреду, чајетински „златни рудник" ипак је Златибор, па су улагања и планови за планину највећи. И даље је интересовање  инвеститора са свих страна огромно , а Чајетина је међу не баш бројним општинама у којима расте број становника. Све то,и још по нешто, утиче да на локалним изборима већ одавно нема дилеме ни изненађења.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво