Тешко се отклањају последице невремена у домаћинствима

Невреме, које је пре два дана погодило поједине делове земље, изазвало је велику материјалну штету у деловима Моравичког и Расинског округа и граду Крагујевцу, највише на инфраструктури и у домаћинствима. Механизација јавних и комуналних предузећа ради на санацији путева и инфраструктуре.

Породица Живић из крагујевачког насеља Бреснца, други дан износи  воду из подрума који је прексиноћ поплављен. Сличо је и у комшилуку- муљ и вода у двориштима, гаражама, на улицама.

" Подрум је препун робе која је, наравно, после свега овога уништена. Поставља се питање докле, хоће ли томе доћи крај," забринута је Бранка Живић.

Радиша Живић додаје да још има воде, мораће све ствари да избаци, да опере и дезинфикује подрум.

Око 40 литара кише по квадратном метру, колико је за мање од сата пало у Крагујевцу, направило је велику материјалн штету у рубним деловима града. Излила се кишна канализација, Илићевски и Бреснички поток. Слично је, кажу мештани тих насеља, било и пре 6 година.

" Није могла да прими цев, упало је нешто тамо, видите, гледајте шта бацају људи," жали се Југослав Симоновић.

 Процењују се штете и у чачанском и трстеничком крају где је у неколико општина проглашена ванредна ситуација. Реке и бујични потоци оштетили су путеве и мостове, поплавили оранице, повртњаке. Вода је ушла у амбаре, штале, домаћинства.

У свим местима погођеним поплавама ради се на санацији штете - пре свега на путној инфраструктури.

 Андреја Илић, ЈКП Шумадија Крагујевац, наводи да је  део улица већ враћен у првобитно стање, у осталима се поставља камени материјал и враћа подлога.

Последице поплава се процењују. У Трстенику дезинфекцију  угрожених  подручја урадиће припадници Војске Србије,  комисије пописују штете на некатегорисаним путевима у драгачевском крају.

уторак, 07. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара