Мото шабачког позоришта за ово лето - излазак из зоне комфора!

Pоново ради Шабачко позориште, али на летњим сценама! Увелико се припрема и премијера представе "Апликација Воланд", у режији Кокана Младеновића, која ће се пратити паралелно у физичком и виртуелном простору.

Да је Шекспир живео овде, рекао би да је цео Шабац позориште - кажу шабачки глумци, који ће овог лета оправдати слоган "Град су људи, град је позориште".  Уместо у згради, представе играју на летњим позорницама у Културном центру, Великом парку, Градској кући, трвђави и порти цркве. Позориште ће тако, кажу, постати доступније свима.

Милена Богавац, директорка Шабачког позоришта, наводи да  користе  град као сцену и сценографију за својих пет мањих представа, које је било лако прилагодити и извести у град,  извести напоље и учинити доступним публици. Улаз за све представе је слободан. "Добро дошли, сви!" поручује Богавац.

Управо по њеном тексту у  припреми је и премијера комада "Апликација Воланд",  музику потписује  Марко Грубић, софтвер и програмирање Горан Балабан.

Редитељ овог несвакидашњег комада је Кокан Младеновић, који је у Шапцу режирао 15 представа. Последња "Рубиште" има награда колико и извођења. За праћење "Апликације Воланд" публика ће бити позвана да инсталира апликацију на паметним телефонима. Она  ће јој омогућити да учествује у играма и анкетама и директно утиче на ток радње на сцени.

" Спојили смо средњовековни моралитет и виртуелни свет, мислим да смо на прагу једне занимљиве представе и нико од нас на овај начин није радио, без обзира на велико позоришно искуство које имамо, " анализира Кокан Младеновић.

Иновацијама је задовољан и Александар Јовановић, глумац. " Коначно имамо прилику да радимо нешто што се ради свуда у свету и у Европи. Ја сам у Београдском драмском позоришту део ансамбла, никад нисмо имали прилику да радимо такву представу! То је велики изазов, велико истраживање и на крају крајева излазак из неке зоне комфора" резимира Јовановић.

 Из зоне комфора, шабачки глумци изашли су и током ванредног стања, као волонтери помагали су  старијим суграђанима и делили Шапчанима маске. Обновљен је и позоршни клуб, необична кафетерија, ново место за сусрете и различите програме.

понедељак, 06. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара