Наши млади физичари и на овогодишњем Светском првенству

Анђела Ћирић, ученица трећег разреда Гимназије Смедерево, једна је од чланова репрезентације Србије која ће учествовати на јесењем Светском првенству за младе физичаре у Грузији.

Прво место на финалном такмичењу Турнира младих физичара, одржаном онлајн, омогућило је Анђели и њеним вршњацима из Србије да се пласирају на престижно светско такмичење. Током претходних месеци, тимови су кроз неколико квалификација изводили физичке експерименте и припремали презентације.

"За то финално такмичење сам истраживала феномен куглица на концу," открива Анђела," тачније, кретање система у којем је средња куглица слободна да се креће дуж канапа, док је путања фиксирана."


Смедревска Гимназија је стециште талената. Ни једно веће такмичење у Србији не прође без њиховог  учешћа.

За Јелену Тасић, наставницу  физике, Анђелина победа није изненађење, таленат за природне науке показује од основне школе. " Стварно је привилегија радити са таквим младим људима, са њом нарочито," каже наставница.

Природне науке нису једина љубав младе Анђеле. Као ученик музичке школе, стицала је знања о гитари. Планови за будућност су велики, а један од њих је и да се за неколико месеци нађемо на истом месту, са медаљом са Светског првенства.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара