Упркос корони ОРА у Новом Пазару, али само три дана

После збора бригадира и бригадирки у насељу Лаки и Бане у Новом Пазару - свечаним рапортом Златици Броз -унуки Јосипа Броза Тита , почела је друга Омладинска радна акција "Нови Пазар 2020". Било је заинтересованих странаца, али због пандемије короне овај акцијашки град морао је да отказе гостопримство.

Kасим Зоранић, командант "ОРА Нови Пазар 2020", каже да су ове године биле најављене бригаде из Француске, Немачке, Турске, као и бригаде из свих бивших југословенских република. Због короне, ипак смо организовали акцију локалног карактера. Бригадири не спавају у насељу Лаки и Бане него иду својим кућама. У насељу  раде фискултуру, доручкују, имају јутарње информисање. Увечре организујемо забаве опет поштујући препоручене мере опреза и дистанце, наводи Зоранић.

Ветерани нису ни сада изостали. Есад Зечевић је  допутовао из Шведске, само због ове акције. Има и оних који су акцијаши још из времена бивше СФРЈ!

На више локација  наредних дана радиће стотинак младих и старих акцијаша, распоређених у три бригаде. Због пандемије короне, њихов задатак је еколошко уређивање локација у граду и околини.  Највише посла биће на чишћењу река Рашке, Јошанице и Трнавице. 

Др Јасмин Хамзагић, рефернт за здравства, каже да се поштују све мере заштите. У затвореном простору  бригадири и бригадирке носе маске и заштитне рукавице. Kористе се алкохол и остала дезинфекциона средства.

Због коронавируса овогодишња ОРА трајаће само 3 дана!

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво