Заузмите своје место у чамцу на Тиси за ово лето, што пре!

Након паузе због вируса корона, почела је туристичка сезона у Kањижи. Овде очекују туристе из наше земље, али и из Мађарске, па су уложили у опремање кампа поред Тисе И повећали му капацитете, сада је највећи камп на току ове реке кроз Србију.

Место у кањишком кампу поред Тисе међу првима је заузео Иван Црнковић. Привлачи га лепота реке, а уз то овај начин летовања је финансијски повољан.

"Осам до десет хиљада месечно, где урачунавају струју и воду, боравишну таксу и остало. По мени, то није нешто претерано скупо, " сматра кампер Иван Црнковић.

Месна заједница Kањижа је додатно уредила камп. Нови паркинг има  200 места а боља је и електроинсталација, јер очекују више посетилаца.

"Пошто смо већ прошле године имали преко 60 кампера, ја се надам да ћемо ове године имати преко 100. Имамо чак и најаве такве," рачуница је Роберта Лацка из МЗ Кањижа.

Локални туристички радници су за ову сезону припремили кампању како би привукли госте  са обе стране границе.

Кампања Хело Kањижа пружа могућност  грађанима да се информишу о свим понуђеним садржајима. И због тога ТО Кањижа овог лета очекује  пуно туриста и из Србије и из Мађарске, наводи Маријана Беде из те организације.

Препоруку за то место даје и угоститељ Момчило Мучибабић, угоститељ. Седење пред реке опушта, Тиса је мирна река, ваздух је се свеж, храна и пиће су тек посебна прича, каже Момчило. 

Летња туристичка сезона отворена је концертом "Модерн фолкинг", пројектом Прекограничне сарадње Србије и Мађарске. Њихови музиари  свирају традиционалну народну музику.

Мирослав Јовчић, музичар, наводи да се оркестар  окупио само за ову прилику. " Осећамо неку  везаност за Kањижу, ја лично везаност за Тису и њене природне лепоте," објашњава Мирослав.

"Циљ је био  евалуација данашње сцене у фолку и модерном фолку и види како   омладина третира своју традицију," каже Ласло Виги, руководилац пројекта Модерн фолкинг.

Туристичка понуда је крстарење Тисом, сеоски туризам на салашима, као и Бања позната по здравственом туризму. Због ње у тој варошици  борави годишње више од 15 хиљада посетилаца.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се