Ситуација са короном у Тутину нестабилна, епидемиолози траже од грађана да се придржавају препоручених мера заштите

Након укидања изолације и бајрамских празника, епидемиолошка ситуација у Тутину последњих недељу дана нагло се погоршала. To може да буде потенцијално ново жариште, упозоравају епидемиолози. Упркос томе, заштитна средства грађани користе само приликом уласка у институције.

Од почетка пандемије корона вируса у Тутину је инфицирано укупно 45 особа. Упркос томе,  грађани још не схватају озбиљно ситуацију и не придржавају се мера заштите.

У протеклих осам дана у Тутину је регистровано 19-оро инфицираних. Kовид амбулатни у том месту  јавили су се  нови пацијенти са симптомима короне и они ће бити тестирани.

Др Шефадил Спахић, директор Завода за јавно здравље у Новом Пазару, наводи да се све те особе налазе  под епидемиолошким надзором, десет је хоспитализовано на Инфективном одељењу у Новом Пазару. Неки су без икаквих симптома, а једна особа је са  нешто лошијом клиничком сликом, смештена је у  Kлиничком центру у Kрагујевцу.

Стручни тим Звода за јавно здравље из Новог Пазара,  у сарадњи са Општинским кризним штабом у Тутину, предузима све неопходне мере заштите како би се сузбила епидемија короне.

"Оно што смо планирали је да заштитмо здравствене установе. Немамо ни једног оболелог лекара,  што је успех овог штаба. Успели смо да заштитимо одређене установе старих лица и избеглице, тако да нисмо имали у Тутину ни један смртни случај," каже др Шефадил Спахић.


Др Спахић упозорава да би повратак грађана који се налазе на привременом раду у иностранству, уколико се не буду постовале препоручене  мере заштите у родбинским сусретима, могао додатно да угрози епидемиолоску ситуацију у Тутину и апелује на максималан опрез.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара