Од петка бесплатан градски превоз за Прокупчане, али погледајте зашто

Једини аутобуски превозник у Топличком округу "Ниш - експрес" из Ниша одлуком о реду вожње за наредну годину укинуо је готово све линије у градском и приградском саобраћају на подручју града Прокупља, осим две до планинских села Баботинца и Микуловца. Градска администрација затечена је овим потезоми, ради на организацији привременог превоза док не пронађе новог превозника.

Наставља се агонија житеља топличких општина и града Прокупља, када је реч о јавном превозу. Након прошлогодишњег укидања или редуковања великог броја полазака , уз истовремено увећање цене карата, једини аутобуски превозник у овом делу Србије "Ниш - експрес" из Ниша, почетком овог месеца непријатно је изненадио Прокупчане одлуком о скоро потпуном гашењу како градског, тако и приградског превоза.

Многи још нису ни обавештени о новој одлуци превозника.

У градској администрацији истичу да нису могли да прихвате ред вожње, који би обезбеђивао приградски превоз само до два од 107 насељених места, колико их је на територији Прокупља, уз потпуно укидање линија у градском саобраћају.

Покренули су избор новог превозника за наредна три месеца, до када се очекује и расписивање концесије и трајно решавање проблема, а до тада организација и обављање превоза поверено је ЈKП-у "ХАММЕУМ".

Александар Симоновић, градоначелник Прокупља, наводи да ће град све минибусеве које има уступити ЈКП-у, а субвенционисаће и гориво. Од сутра, бесплатан превоз за све грађане док се не оконча поступак јавне набавке.

У најкраћем року биће утврђен и ред вожње на градском и приградском подручју, о чему ће грађани бити благовремено обавештени.

Шта је предузеће "Ниш - експрес" из Ниша навело на овакве драстичне потезе нисмо сазнали. И овога пута изостао је њихов одговор на постављена питања.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара