Нема сталног посла за оца четири дечака из околине Трговишта

Марјан Стојчевски из Радовнице код Трговишта има четворо деце и сам брине о њима. Запослен је у комуналном предузећу у тој општини на југу Србије. Већ неколико година Марјан ради по решењу за привремено-повремене послове, па како каже, сваког месеца страхује да ли ће му бити продужен уговор. У "Комуналцу" знају за његову ситуацију, а да ли ће му продужити уговор на дужи период, кажу, зависи од систематизације послова.

У трошној кући, у махали која је од главног пута у селу Радовница удаљена неколико километара, живи породица Стојчевски. Четворо малолетне деце четрдесетдвогодишњи Марјан издржава од плате, повремено сече дрва у шуми.

Марјану је тешко у условима у којима живе."Воду имам, али немам купатило. И само две просторије," каже он.

У комуналном предузећу у Трговишту Марјан Стојчевски ради на одређено време већ три године, каже, и у неизвесности је из месеца у месец. Значило би му да ради у комуналном, али за стално. Напомиње да за веће радове није споспоан јер је ломио ногу и руку у шуми, кад је секао дрва.


"Настојаћемо кроз промену систематизације да га бар преведемо на одређено време, да му радни однос траје мало дуже. А за неодређено време, видећемо како се стекну услови," изјавио је Петрун Станојевић, директор КП Комуналац у Трговишту.

Марјан је отац дечака узраста од 10 до 17 година, који се школују у Трговишту и Врању.

Колеге са њим добро сарађују, добри су и другари. Помажу му , због деце, спровели су воду до његове куће, фирма је, кажу, ангажовала раднике и машинерију.

У јавном предузећу Комуналац у Трговишту на неодређено време раде 32 радника, по уговору 29-оро.

 

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара