Све бољи услови за бављење спортом у нашим градовима и општинама

У Баточини, Рековцу и Крагујевцу реализују се пројекти из програма ЕУ ПРО који ће унапредити услове за бављење спортом деце и омладине.

Грађани Баточине имаће ускоро нове спортске терене за мали фудбал, кошарку и одбојку, у току је изградња и дечјег игралишта. Пројекат је вредан 140.000 евра,  циљ је  да и у мањим општинама деца и млади имају услове за бављење спортом као и њихови вршњаци у граду.

Штефен Худолин, шеф Сектора за управљање пројектима Делегације ЕУ, наводи да  нису све локалне самоуправе на  истом развојном нивоу, зато тренутно подржавају  њих 99. Похвалио је улагања наше државе у спорт, нада се да ће и на неком од  терена које је данас обишао тренирати неки, како је рекао, супер стар!

При крају је реконструкција Дома културе у Рековцу. ЕУ ПРО обезбедио је 72.000 евра, на објекту је замењен кров, постављена столарија и нов под у сали, реновиран је санитарни блок, објекат је опремљен новим намештајем.

 "Ова установа је била пред рушењем, а добили смо нешто што је репрезентативно и лепо за цео наш крај," захвална је директорка Дома културе Катарина Аврамов.

Из овог програма Крагујевчани су добили обновљене спортске терене у Великом парку. Због  нових трибина на кошаркашком терену могли би да заиграју и врхунски кошаркаши. Ту реконструкцију ЕУ је бесповратно подржала са 147.000 евра, а Град је учествовао са преко 27.000 евра.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво