Попрaвљају ли Кикинђани своја бицикла или имају друга решења

Драган Карановић из Кикинде већ четири деценије поправља бицикле суграђанима, али и професионалним бициклистима, учесницима великих светских такмичења. Кикинђани га сматрају најбољим промотером вожње бицикла, које је у равници популарно превозно средство.

По статистици, Драган Карановић из Кикинде,  мајстор за бицикле, требало би да има посла сваког дана! У његовом граду се вози око 30 хиљада бицикала, а добар део је стар и четири деценије, па им поправка неопходна. Љубитељи двоточкаша ипак спорадично траже услуге мајстора.

"У ово доба када се бицикли довлаче из вана, када се бицикли краду, мали број људи се одлучи на поправку. Кажу, купићу украден бицикл, то ми је јефтиније," прича  Драган.

Драган је уз бицикле прошао све. Био је председник, секретар, механичар у Бициклистичком клубу Кикинда и репрезентацијама Србије и Југославије. На два точка обишао је цео свет, па је због тога жива енциклопедија бициклизма.

"Први кикиндски бициклистички клуб основан је док је било  такмичење школске омладине Војводине 1978. Међутим,  када је настала криза током деведесетих година, инфлација и санкције, клуб је прекинуо са радом. Када сам се вратио из  Београда потрудио сам се  да га обновим. И ми смо постали најбољи у омладинској генерацији кадета и јуниора, најбољи у СРЈ, после у Србији," сеча се Драган.

Познати бициклистички ентузијаста нашао је своје место и у књизи о историји бициклизма, где је представљен као заслужни члан репрезентације и ктитор.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво