Деценија рада ужичког Градског културног центра

Изложбом o aрхитеткурa Салцбурга Аустријског културног форума, ужички Градски културни центар обележио је 10 година рада. Тадашња градска власт у простору некадашњег Дома ЈНА основла је тај центар ради промоције културних, образовних aли спортских садржаја.

Градски културни центар с разлогом јубилеј обележава изложбом „Архитектура у Салцбургу", која нас води кроз историју настанка аутентичних архитектонских целина у граду који већ вековима исписује значајне странице културне историје Аустрије, Европе и света. Амбиција ГКЦ-а јесте да мноштвом програма различитог садржаја остави печат културе у граду на Ђетињи. Програми су прилагођени грађанима различите старосне доби. Сваке године их је све више и више, и као креатора програма и као посетилаца.

Јелена Васовић, директорка Градског културног центра,  наглашава да  је током 2019.године та најмлађа установа културе града Ужице реализовала је преко 150 програма! Судећи по броју продатих карата, кроз у установу  је прошло око 48.000 људи, што је  импозантан број, сматра директорка.

Овог пролећа, због корона вируса, отказани су бројни програми, али су на фб страници ГКЦ приказивани снимци концерата из прошле године. Планирају се и нови уз жељу да до краја године ураде, уз помоћ надлежног Министарства,адаптацију и реконструкцију баште, клуба и Велике сале.

четвртак, 02. мај 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво