Волонтерима трстеничког Црвеног крста "Кључеви града" у знак захвалности за учињено у јеку епидемије

У организацији трстеничког Црвеног крста, скоро два месеца педесет волонтера помагало је својим суграђанима који су били у изолацији.

Ови млади људи поделили су око 10 000 пакета, социјално најугроженијим становницима и пензионерима са примањима до 30 000 динара.

 Сузана Пејчиновић, волонтерка, каже " Волим да помажем људима и то ме чини срећном. Једноставно пратим своје срце које ми каже да људима траба увек помоћи и волонтер сам већ доста дуго."

 "Старији људи били су увек радосни када нас виде, звали су нас свакодневно, неки чешће неки ређе али сви су увек били задовољни," сећа се Игор Живановић, волонтер.

На пригодној свечаности, трстеничким волонтерима додељене су захвалнице и кључеви града, картице које има омогућују, до краја године, коришћење свих услуга јавних предузећа у општини.

 

 "То конкретно значи, имаће бесплатно биоскопске представе, позоришне представе, имаће бесплатно коришћење теретане у Спортском центру Трстеник, отворених базена у Спортском центру као и Народне библиотеке," прецизира Никола Миливојевић, организатор акције.


Александар Ћирић, председник општине Трстеник, наглашава да су то углавном деца, млађа генерација која су показала велику солидарност и хуманост. Њихов кол центар радио је нон стоп, као и општински. Од првог дана достављали су  основне животне намирнице, лекве и све остал потрепштине.

Наредних дана волонтери ће поделити још 700 пакета породицама које примају дечији додатак, незапосленим породиљама и трудницама на територији 40 месних заједница општине Трстеник.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво