"Хроно" , једно од два лесковачка предузећа за особе са инвалидитетом чији ће вас асортиман изненадити

"Хроно" је једно од два предузећа у Лесковцу за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида.Фирма је основана пре две године и бави се производњом мешавине брашна за бесквасни хлеб .Развили су и линију зачинског биља.За њихове производе интересовања има и у Европи.

 Сировине стижу из малих,локалних млинова.Тако боље контролишу њихов квалитет.Од пшенице,јечма,овса,ражи,спелте производе шест врста мешавина интегралног брашна за лаку и брзу припрему хлеба без квасца,адитива и вештачких арома.

"Ово је добро за разне врсте дијететских програма,не само за оне који то  морају због здравствених проблема, већ и за оне који просто желе да се здраво хране," каже Валентина Богдановић, директорка предузећа.

 У погону са савременим машинама запослено је седморо Лесковчана. Цене и воле свој посао. Прижељукују да га има више, јер им то осугурава радно место. До њега, кажу, инвалиди тешко долазе.

"Услови су супер,задовољна сам и платом и послом.Волела би да га има и више,"каже радница Милица Ђорђевић.

Задовољан је радник Владимир Николић, каже да је у Хрону од његовог оснивања.

Од недавно производе и ароматично и зачинско биље по међународно признатим рецептурама. Уз мексички и италијански, ускоро ће се наћи и посебан лесковачки зачин. Капацитети "Хроно" предузећа су велики, зато су им добро дошли партнери.Спремни су и за извоз.


"Можемо партнерски да сарађујемо и са онима којима је потребно услужно паковање или да ширимо производњу. Има заинтересованих, посебно из западне Европе. Комуницирамо са њима. Припремамо се за међународно тржиште,"најављује Валентина Богдановић, директорка.

 Малим произвођачима хране подршка је неопходна.Овде је имају захваљујући разним пројектима и конкурсима које не пропуштају. Све са циљем да унапреде производњу, да буду препознати на тржишту, али и да побољшају положај особа са инвалидитетом.

 

 

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара