Ози Озборн помаже Панчевцима

Интерно одељење панчевачке болнице добило је седам колица као донацију из иностранства, а међу донаторима су и чувени музичар Ози Озборн и његова супруга Шерон. Иницијатива је потекла од панчевачке књижевнице Гордане Влајић, која је анимирала своје познанике да помогну.

Британског музичара Озија Озборна у целом свету, па и у Србији, воле љубитељи хеви метал звука. Упечатљива је његова појава, памте се хитови, али Панчевци ће га убудуће помињати и као хуманитарца који је помогао болници. Панчевачка књижевница Гордана Влајић покренула је акцију прикупљања средстава за куповину болничких колица. Одазвали су се наши људи из Канаде, Перуа и Аустрије, али и породица Озборн.

Гордана Влајић, књижевница из Панчева:" Наш суграђанин, који сарађује са породицом Озборн, Ози и Шерон, рекао им је за ту причу, текст смо превели да они могу да прочитају, питали су колико још недостаје, рекли смо четири и они су извршили уплату."

 Пре ове донације, интернистички блок имао је неколико колица, али су се она кварила и била су им потребна нова.

Др Рада Јефтовић, начелник Интерног одељења:" Одређен број пацијената је тешко покретан, неке друге због болести ми пасивизирамо, па три-четири дана буду везани за постељу, тако да нам ова колица омогућавају да их лакше одвеземо до дијагностике и свуда где треба."

 Болничка колица су потребна и другим одељењима, на пријемном, хирургији, ортопедији, а свака донација је добродошла.

 

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво