Пети дан без новооболелих у Мачванском округу

Епидемиолошка ситуација у Мачванском округу је стабила. Корона вирсуом заражено 130 особа, 63 пацијента су излечена, а од ковида 19 умрло је шесторо људи.

Пет дана у Мачванском округу нема новооболелих од корона вируса. Шабачки Завод за јавно здравље је до сада на ковид 19 тестирао око три хиљаде особа.

Dр Драгана Радојчић, начелник центра за контролу и превенцију болести ЗЗЈЗ Шабац:" Имали смо велику срећу што је наш Ветринарски институт преузео да ради тестове. У старту смо имали само педесет два теста."

"Нисмо имали експонцијални, експлозивни раст, доста су томе допринеле мере самоизолације и карантинске мере које су спровођене, према свима онима који су и ризичне категорије, и према свима онима који су долазили и били потенцијални носиоци вируса," оцењује др Бранко Вујковић, в.д. директор ЗЗЈЗ Шабац.

Опрез и превентивне мере и даље су неопходни. Од јуче, шабачким улицама поново сабраћају приоградски аутобуси.

Ред вожње је као у дане школског распуста, број полазака је редукован.
" Што се тиче путника, свакако је ситуација у односу на прошлу недељу много, много боља и са бројем полазака и са бројем путника,"
изјавио је Зоран Шарчевић, шеф аутобуске станице Шабац.

Поново се и у шабачким вртићима чује дечија граја. Отворено је свих седамнаест објеката Предшколске установе ''Наше дете''.Директорка Сандра Мићић каже да је јуче, првог дана, дошло више о половине деце.Очекује да ће тај број наредних дана да се повећавати јер неки роитељи још чекају потврде.

Редови су испред готово свих установа у граду. Највећа гужва је код Полицијске управе, где грађани углавном чекају због издавања нових личних докумената.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво