Инвестиције јаче од пандемије у Свилајнцу

За време ванредног стања у Србији, ниједан инвеститор у Свилајнцу није отпустио раднике и није заустављао производњу. У две индустријске зоне убрзано се завршавају радови на изградњи објеката, где ће још два инвеститора из Немачке запослити 200 нових радника.

Пуни паркинзи испред производних хала у индустријској зони говоре да се производња одвија несметано. Уз бројне познате брендове, овде ће ускоро своју производњу покренути и немачка компанија за електронику ХДТ. На две хиљаде квадрата биће запослено стотину радника. Исто толико радиће и у другој фабрици немачког инвеститора А-2000. Радови на изградњи погона нису прекидани ни током ванредног стања.

"Трудили смо се да све испунимо како ваља, да испунимо свој рок и свој максимум да дамо у послу", каже грађевински радник Радован Ђукић.

То потврђује и шеф градилишта Владимир Николић: "Ми смо нормално радили, једино што је било скраћено радно време због забране кретања."

Немачка компанија А-2000 производиће штампане електронске плоче. Захтевна производња, па ће такве бити и производне линије које ће ту бити монтиране већ крајем јула.

"Машине које ће доћи јако су скупе, јако захтевне. Мораће пажљиво да се бирају и људи и да се обучавају за овај вид производње. Њихове матичне плоче се уграђују у Сименсове возове, можете да мислите колико је захтевна производња", каже Предраг Милановић, председник Општине Свилајнац.

У Свилајнцу кажу да су значајне биле и мере помоћи државе послодавцима, током трајања ванредног стања. Уз три нова производна погона, који ће до краја лета бити отворени. Надају се да економска криза, која прати пандемију вируса, неће оставити веће последице за привреду Свилајнца.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво