И особе са инвалидитетом имају своје -"Сунце"!

У Дневном боравку за децу и омладину ометену у развоју "Сунце ", у Водицама код Прокупља, спремају се за обнову радних активности након скоро двомесечне паузе, због епидемије вируса корона. Контакт са корисницима није престајао ни једног момента и одржаван је преко друштвених мрежа и поделом дидактичког материјала, а свима су обезбеђени и одговарајући пакети са средствима за заштиту и хигијену.

Двадесеторо корисника услуга Дневног боравка " Сунце" дочекаће чисте и дезинфиковане просторије, али и уређено двориште, где током топлих и сунчаних дана проводе и највише времена.

" Припремамо терен за децу, када буду кренули поново да долазе у боравак. Спремамо им пластенике, где они учествују у садњи тих пластеника, у берби.
Сама најава скоре обнове рада ове установе обрадовала је све, а много ће значити и родитељима, који нису остали без подршке и помоћи ни током ванредног стања," каже Горан Ранђеловић.

Драган Петровић, родитељ, има само речи хвале за запослене у боравку:" Ово је јако корисно,одлично су се  организовали везано за шетњу, за рад са децом, за пружање психо - социјалне подршке."

" У контакту смо свакодневно са својим корисницима, путем једне затворене групе на Фејзбуку," каже Ивана  Угреновић, логопед. "Дневно  објављујемо радне материјале, да могу да имају увид како да несметано проведу свој дан код куће."

Дневни боравак  и њихове кориснике, вишегодишњи пријатељи и донатори нису заборавили ни у овим тешким тренуцима за цео свет.


" Град Прокупље, Локална апотека и Дневни боравак" Мара" из Ниша, донирали  су нам заштитну опрему.  Удружење је спремило пакете за хигијену  корисницима  који долазе у Дневни боравак,"  каже Снежана Аранђеловић - Павловић , дефектолог.

Дневни боравак "Сунце" у Водицама код Прокупља, једини је дневни боравак за особе са инвалидитетом у Топличком округу. Својим корисницима пружа психофизичку и социјалну подршку од 2011. године.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара