Зец који је волео цвеће

Због ванредног стања и затворених пијаца, Бојан Паунковић из села Јовац код Краљева већ неколико седмица продаје цвеће и расадни материјал поред пута за Гоч. Има и маскоту, белог зеца који се не одваја од њега и помаже му у продаји.

Бојан и његов зец су нон-стоп заједно. Свог газду прати у стопу, попут верног пса, макар то значило да ће и по неколико пута на дан морати да претрчи преко пута где су Бојанови привремени штандови са цвећем. Зец се зове Бели. Никоме не смета. Толико је миран да неки купци и не примете да је ту. Многи чак и застану на путу ка Гочу, само да би се уверили да је зец прави.

"Дешава се да појури за њима, онда бринем да га не згази неки ауто. Али обично је ту, уз нас док продајем," каже Бојан Паунковић из Јовца.

Зец Бели је поклоњен Паунковићима када се родила Наталија која сада има 5 година. Она и старији Вукашин одрастају окружени животињама и кућним љубимцима.  

Бојан и његова супруга Јована имају ћетири мања и један велики пластеник за прозводњу цвећа и поврћа за садњу. Док раде, деца пазе на животниње. 

"И ја сам ,искрено речено, расла окружена животињама,мачкама и псима," каже Јована."И аспитавамо истом духу. Да поштују животиње и да их воле."

 Бојан и Јована су ове сезоне произвели око 25.000 садница цвећа и разног поврћа. Велика зелена пијаца у Краљеву отворена је тек пре неколико дана и питање је да ли ће успети све да продају. Штета би била много већа да Бојан није одлучио да цвеће продаје и поред пута, и да уз њега од првог дана није био зец Бели.

 

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара