Торта за лозничке волонтере

Међу хероје од увођења ванредног стања спадају и волонтери који свакодневно излазе у сусрет најстаријим суграђнима. У намери да им се захвале, двоје седамдесетогодишњака из Лознице, волонтере је пре неколико дана почастило тортом.

У лозничком волонтерском сервису ангажовано је више од 200 волонтера, који су само од почетка овог месеца имали више од 2 хиљаде позива. Одласком на једну адресу, како би однели лекове, волентере је уз срдачан дочек, сачекала и торта.

 Ивана Остојић, волонтер: "Ми смо били пријатно изнанеђени тим гестом баке и деке, и кроз тај гест ,као и остале позитивне реакције које свакодневно примамо на терену, ми добијамо снагу и енергију да и даље наставимо да им помажемо".

Чедомир и његова супруга Цвија живе сами, због чега им је помоћ волонтера свакодневно потребна. Због полицијског часа за празнике, уничући нису били у прилици да дођу, али је Цвија свакако припремила торту коју је потом поклонила.


"И онда је баба рекла ако не могу моја деца да дођу дамо овој деци и они су наши. Баба шта год да је подај, немам ја ништа против, што ти можеш да умесиш да оправиш, да привредеш овом свету, ти привреди, је л тако, тако, она направила велику торту, на тацни великој", каже Чедомир Милић,Цвијин супруг.


У међувремену, волонтери су и даље долазили на њихов позив, а Цвија је наставила да за њих припрема и друге посластице.

"Направила сам ролат, галете, да сам знала да ће сви доћи више бих направила, направила бих торту, није то ништа",каже Цвија Милић.


За волонтера Жарка Елеза то је диван знак пажње, каже да ће се трудити да им што више помогну.


Забрана кретања, кажу, Чедомир и Цвија, тешко им је пала, али захваљујући волонтерима дани у изолације пролазе много лакше.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се