Ванредно стање олакшава рад комуналцима

Радници Јавног предузећа Комуналац у Пироту раде уобичајено и у ванредним околностима. Осим одржавања хигијене,уређују се зелене површине и јавни простори а град је чистији због мање возила и људи.

Радници Зеленила ових дана имају највише посла али је,кажу,у ванредним околностима лакше одржавати паркове и травнате површине,јер нема много људи.

Горица Танчић, радница ЈП Комуналац каже да је актуелно кошење, сађење цвећа: "Милованке смо садили, миозотис, кане, руже..."

У ЈП Комуналац истичу да несметано реализују све планиране активности. Раде пуним капацитетом, с обзиром на то да одржавају и уређују велике јавне површине у граду.

"Таквих зелених површина заједно са кејом имамо негде око 200.000 квадратних метара, без кеја. Само ови паркови су негде око 120 хиљада. Велики је то посао. У овом периоду када је забрањено кретање лакше нам је да радимо - нема гужве, нема возила,обележавамо улице, хоризонталну сигнализацију радимо лакше", наглађава  Бобан Толић, директор ЈП Комуналац у Пироту.

У надлежности овог комуналног предузећа је и једина зелена пијаца у Пироту која поново ради,уз поштовање прописаних мера заштите које се односе на одржавање хигијене и дезинфекцију тог простора.

понедељак, 06. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара