Како изгледа тренинг шампионки у дворишту

Такмичења су одложена, али спортисти и у условима ванредног стања одржавају форму. Док се не отворе стадиони и теретане, чланови породице Опанковић из Шапца у свом дворишту направили су импровизовани простор за тренинг и послали нам своје снимке.

Између два дрвета прескакање ластиша је добра моторичка вежба док метални котур са канопцем може да појача снагу. Када се прескоче све препоне у дворишту, често на ред дођу оградице, жбун и цвеће.

"С обзиром на то да тренирам трчање, покушавам да се прилагодим условима које имам, радим згибове и вежбе преко препона и надам се да ће то бити довољно да одржим форму", каже Симона Опанковић из Београдског атлетског клуба.

"Моја дисциплина је бацање копља, ја сам тренутно у бољој ситуацији него Симона, овде могу да радим на тренажерима, такође радим доста прескока препона и згибове", истиче Ксенија Опанковић из Београдског атлетског клуба.

Близнакиње из Шапца су вишеструке шампионке Србије на екипним такмичењима у конкуренцији пионирки и млађих јуниорки. Ксенија је осма у Европи, док је пет минута млађа Симона чланица штафете која је прошле године оборила државни рекорд. Жика Опанковић им је отац и тренер у Београдском атлетском клубу.

"Тренирамо у дворишним условима, слушамо одредбе о ограниченом кретању, импровизујемо максимално, а то нама није неки ни посебан проблем, јер смо ми навикли на импровизацију, трудимо се да одржимо општи ниво физичке кондиције, унапредимо неке техничке елементе и не предајемо се", наглашава тренер Жика Опанковић.

Седамнаестогодишње Ксенија и Симона тренирају свакога дана, због ограниченог простора раде што разноврсније вежбе и нестрпљиво чекају нове изазове и такмичења.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара