Нема "пијаце" без пијаце!

После тронедељне паузе, поново је отворена једна од највећих пијаца у Централној Србији - краљевачка! Пољопривредним производима и другом робом ту се снабдевају Краљевчани и житељи околних места.

Већ од 7 часова, када је пијаца и званично почела да ради, појавили су се и први купци. Кажу, пожурили су како би купили свеже намирнице код својих омиљених продаваца.

Купци се радују јер су на пијачну куповину навикли, а продавци не крију да су једва чекали овај дан. Иако је било и онлајн продаје, кажу да су највреднији верни купци, а то су они који долазе на пијацу.

Радници Пијачне управе су делили заштитне маске и рукавице закупцима тезги као и флајере са упутствима о раду за време епидемије.

Пијаца у Краљеву простире се на 4 хектара. Има сасвим довољно простора да се поштује социјална дистанца, како између купаца и продаваца, тако и између закупаца тезги. На пијаци у Краљеву отворена су само два улаза.

"На тим улазима су постављне дезо-баријере за дезинфекцију. Извршена је и комплетна дезинфекција пијачне опреме," каже Срећко Бојанић, управник ЈКП Пијаца Краљево.

Млечна пијаца није отворена. Чувени краљевчки кајмак и сир могу се набавити на електронској пијаци,односно  онлајн продајом. Оживела је и Београдска улица где су локали и продавнице. У Краљеву је епидемиолошка ситуација повољнија него у другим градовима,тако да аутомеханичарске и вулканизерске радње нису затваране.

Саша Новаковић, вулканизер, каже: "Ми смо се трудили да испунимо што већи план. Да монтирамо гуме на што већи број возила. Сигурно да смо до сад завршили око 2.000 возила."

 Редови испред пошта, банака, апотека и продавница су уобичајена слика протеклих седмица у граду. Краљевчани су дисциплиновани када је у питању међусобно одстојање и задржавање на улици, што је истакнуто и у извештајима градског кризног штаба.

 

 

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се