У Топличком округу тренутно стабилна ситуација са коронавирусом

Претходних дана Топлички крај је био жариште заразе коронавирусом. Према подацима Кризног штабас ситуација је сада стабилна.

То показују и резултати тестирања у последњих пет дана. Проценат заражених је 10 одсто од брја тестираних а то је на нивоу републичког просека. У току јучерашњег дана тестирано је 80 људи, позитивних је било 8.

Милан Аранђеловић, начелник Топличког округа, каже да је  урађен  тест полицијских службеника и њихових породица. Три полицајца  су позитивна на корону и пет чланова породица, када је реч о  Прокупљу. У осталим општинама Топличког округа ствари су прилично стабилне, у Куршумлији и Житорађи изузетно стабилне,  У Куршумлији су јуче од 25 тестираних регистровали двоје новооболелих.

" Што се Житорађе тиче, имају само једног позитивног. У Блацу, комплетну ситуацију прати и води  Институт за јавно здравље из Ниша, епидемиолози који тамо раде, пре свега професор Тиодоровић са својим епидемиолозима.  За  Дом у Трбуњу  он је од самог старта предложио карантин у карантину,  меру коју је предлагао и на другим местима. Он каже да су те мере уродиле плодом и да је све боља ситуација у Дому у Трбуњу. У осталим институцијама и установама и код грађана  у Блацу, ситуација је изузетно стабилна. Девет радника Дома Здравља је пуштено кућама. Јуче је преко 15 пацијената враћено Блацу. Можемо слободно рећи да је свеопшта ситуација у Топличком округу  стабилна," изјавио је Милан Аранђеловић, начелник Топличког округа.

Укупан број заражених у Топличком округу је 150, јер су поновљена тестирања у Блацу показала знатно мањи број позитивних у Трбуњу. Дом у Трбуњу и Дом Здравља у Блацу су, заједно са припадницима војске РС, дезинфиковали руски стручњаци. Они то сада раде  у Дому Здравља и болници у Прокупљу.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се