Трећа посета руских лекара Крушевцу, све више излечених грађана

Делегација војних лекара из Руске Федерације посетила је Општу болницу Крушевац ради увида у тренутну ситуацију у здравственим установама, са циљем што ефикаснијег сузбијања ширења заразне болести ковид 19.

Ово је трећа посета руских лекара у оквиру које је организован састанак са стручним тимовима крушевачке болнице, дома здравља и епидемиолозима.

"Разговарали смо о броју оболелих, њиховом стању, организацији унутар здравствених установа. Разменили искуства и дали препоруке за сузбијање епидемије", каже потпуковник др Константин Шипицин, епидемиолог.

На инфективном и грудном одељењу болнице хоспитализовано је 97 пацијената, од којих је 28 позитивно на коронавирус.

Делегација из Русије обишла је и ковид амбуланту и привремену болницу у Хали спортова, у којој тренутно лежи 40 пацијената са блажом клиничком сликом.

"Морам да нагласим да смо јуче имали и отпуст прва два пацијента. У времену које иде организоваћемо такозване друге тестове и након тога, ако по новој препоруци Министарства здравља, други тест буде негативан, ти пацијенти иду у кућну изолацију 14 дана, након чега се ради трећи тест", истиче Саша Зајић, управник привремене ковид болнице.

Према подацима Завода за јавно здравље у Расинском округу, 234 особе су оболеле од ковида, а само у Крушевцу 180. Охрабрује податак да се у последња три дана региструје процентуално мањи број позитивних особа. Расински округ је уз то један од најтестиранијих округа у Србији, па је тако од почетка епидемије референтним лабораторијама прослеђено 1.189 узорака за тестирање.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се