Поново звук чекића и шиваће машине

Од данас поново раде занатлије, вулканизери, сервисне радионице и неке продавнице. После једномесечне паузе данас је први радни дан.

После паузе од три седмице, звук шиваће машине поново се чује у обућарској радњи породице Павловић. Патике и ципеле за поправку, од јутрос је донело неколико Шапчана.

"Нисмо радили неких двадесетак дана, од јутрос смо отворили. Било је пар муштерија, ништа претерено, али ето, пет шест пар обуће од јутрос. Јесте ли се ужелели посла? Јесмо. Добро је, само нека крене, нек има посла", каже Митар Павловић, обућар из Шапца.

Уз превентивне мере, од данас у Шапцу раде и неки бутици. Заштитна маска и рукавице за продавце су обавезни.

"Муштерија има, углавном су мало заинтересовани, мало нису, мало гледају, мало купују. Претпостављам да се народ ужелео да изађе, да прошета, да нешто погледа. Апсолутно поштујемо мере, рукавице, алкохол, имамо дезобаријеру напољу", истиче продавачица Гордана Милошевић.

Од јутрос поново раде и вулканизери. У крушевачким радионицама нема гужве.

"Данас не очекујемо неку претерану гужву. Имамо заказаних неких двадесетак возила. Од заштите имамо маске и рукавице и свако возило које уђе у нашу радњу прскамо натријум-хипохлоридом ради безбедности", наглашава Дејан Миљковић, вулканизер из Крушевца.

Губици због затварања радњи у претходном периоду су велики, а занатлијама је, кажу, најважније то што су сачували здравље и поново почели да раде.

уторак, 30. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво