Пиротски грађевинари раде и кад је ванредно

И у ванредним околностима,грађевинари се труде да - колико им то могућности дозвољавају, обављају свој посао. У Пироту се ради на неколико локација, једна од њих је Основна школа "8.септембар" која се реконструише.

Радове финансира Канцеларија за јавна улагања са 65 милиона динара, док је Град Пирот урадио пројектно -техничку документацију и задужен је за надзор и енергетски пасош објеката.

Након успешно завршене прве фазе реконструкције ОШ "8.септембар"у Пироту 2017.године,у току је друга фаза санације објеката у школи. У складу са прописаним мерама због ванредног стања, извођач је ангажовао мање људи - у просеку 15-20 дневно.

"Трудимо се да сваки наш радник буде адекватно заштићен - маске,рукавице,појачана хигијена на градилишту," каже Давор Миладинов,представник извођача радова.

 

Скраћено је и радно време,али то не утиче значајно на динамику радова, додаје Миладинов."Вршимо извођење земљаних радова за нову ограду око школе 8.септембар и монтирамо скелу за извођење фасадерских радова,као и део унутрашњих радова-реконструкција санитарних чворова,уређење холова,ходника," каже он.

У градској управи истичу  да је сарадња са Канцеларијом за јавна улагања веома значајна и даје добре резултате,јер се на тај начин обнављају објекти од виталног значаја.

"Имамо успешно одрађене пројекте што се тиче три школе у граду Пироту.Вредност радова је 250 милиона динара до сада,а имамо спремна и три пројекта за будућу сарадњу, најављује " Милица Голубовић, помоћница градоначелника.

Поред реконструкције школе, други део актуелног пројекта је уређење канала у пиротском насељу Рогоз. Вредност ових радова је 21 милион динара и требало би да буду завршени до краја месеца.

 

 

недеља, 28. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво