Најлепши Васкрс за Павла после терапије у Кијеву

После успешне акције прикупљања новца за лечење осмогодишњег Павла Пантелића матичним ћелијама у Украјини, којој су се одазвали бројни појединци, спортски клубови, културно уметничка друштва у Шапцу, па и наша кућа на турниру "Играјмо за 16", дечак се успешно опоравља и са родитељима је по доласку кући у самоизолацији. После бројних изазова, рекли су нам да је ово је за њих, најлепши Васкрс.

Осмогодишњег Павла упознали смо на снимању пре терапије матичним ћелијама  у Кијеву која му је била неопходна због психомоторних поремећаја.

Захваљујући људима добре воље, бројним концертима, утакмицама, акцијама Шапчана, Павле је стигао на интервенцију после које, кажу родитељи, показује значајан напредак, иако је за оздрављење потребно бар шест месеци.

"Један од знакова, бар како смо ми приметили је пажња везана за његове школске активности, као што је писање, као што је цртање, много је бољи него што је био. Е, сад, ми се надамо да ће бити још боље! Ја сам, верујте, срећна, узбуђена и стварно доста емоција има у нама", каже Катарина Пантелић, Павлова мајка. 

И Павлов отац Бојан има важну поруку: 

"Само треба да будемо сви стрпљиви, да будемо сви позитивни, да за све постоји решење, и љубав, снага и вера су оно што покреће човека", додаје Бојан Пантелић, Павлов отац.

Породицу Пантелић у Украјини  затекла је и забрана авио-саобраћаја због коронавируса, па су у Кијеву остали дуже. Захваљујући Влади Србије и нашој амбасади, кажу да им ништа није недостајало, вратили су се у Србију специјалним летом и сада са радошћу чекају да истекне време изолације.

"Људи су нам набавили и храну и воду, пошто на аеродрому ништа није радило, тако да нам заиста ништа није фалило, испратили су нас као род најрођенији, тако да један велики пиздрав за амбасаду у Кијеву", каже тата Бојан.

"Ја само могу да се захвалим свим људима, превенствено у Павлово, па и наше име, свим људима у Шапцу, у околини Шапца, у Србији и иностранству што су нам помогли да одемо на Павлово лечење", додаје мама Катарина.

Пантелићи кажу да су им дани у изолацији били потребни да се посвете једни другима и  саберу утиске, са посебним порукама за празник:

"Желели смо да поздравимо све ваше гледаоце уз васкршњи поздрав Христос воскресе".

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво