Колачи и торте уместо аплауза

Дежурне патроле полицајаца, ватрогасаца и хитне помоћи у Панчеву имају срећу, јер их једна њихова суграђанка сваког дана обрадује са неком посластицом. Данас су је сви заједно посетили са нашом екипом.

Биљани Бекић није било тешко да иако је празнк читаву ноћ проведе у кухињи како би направила три торте и принцес крофне, јер како каже на тај начин жели бар симболично да ода признање свим лекарима, ватрогасцима и полицајцима чија је одговорност на послу у време ванредног стања још већа.

"Захваљујем се на овом хуманом гесту у овој тешкој ситуацији која нас је задесила, јер у овим данима наша дежурства трају 24 сата и зато апелујем још једном на грађане да остану код куће због нас, а ми смо ту због вас", каже  др Маја Пламенац, лекар Хитне помоћи, Панчево.

"Велика је ово ствар и за нас изненађење и подстрек да будемо сви још бољи вреднији", додаје Милорад Милиновић,  Ватрогасни батаљон Панчево.

"Нама много значи то што нам Биља свакодневно улепшава дан својим посластицама.Јако нас мотивише да истрајемо у овом ванредном стању и да радимо још савесније и да смо ту увек за грађане", истиче Сања Попов, полицијска испостава Панчево.

Биљана је и раније за разне свечаности многима поклањала украшене торте и сад сматра да свако треба да учини онолико колико може да би нам свима било лакше и да ћемо тако брже пребродити и овај тежак период.

"Кренуло је спонтано, звала сам једну колегиницу и питала је да ли јој се једе нешто слатко. Кад је рекла да може, онда сам почела да спремам и за друге смене и патроле и то се проширило.Драго ми да то радим. Јер су ове службе то и заслужиле", прича нам  Биљана Бекић из Панчева и додаје да сваки посао носи неку одговорност и  да би требало да им се помогне поготову у оваквим тренуцима када се тешко долази до  хране, слаткиша нарочито.

Биљана је одлучила да заслади дан и нашој екипи, јер сматра да је и улога медија у ванредном стању изузетно важна.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се