Идеје младих шабачких уметника за фарбање јаја

Ученици Школе примењених уметности у Шапцу организовали су часове онлајн. Ево њихових предлога за декорисање ускршњих јаја.

Привилеговани смо да се бавимо аранжирањем за велике празнике, посебно за Ускрс, када можемо различите замисли да  пренесемо на јаја - кажу ученици школе Примењених уметности коју су овога пута креативне идеје са професорком размењивали на онлајн часу.

"Њима је ово потпуно природан амбијент ми комуницирамо путем порука, гласовних порука и у неком тренутку укључујемо видео позиве", каже Драгана Малишић Марковић, професорка Школе примењених уметности у Шапцу.

Препоруке за декорацију јаја у условима изолације су инспиративне, од коришћења колаж-папира и лака за нокте до фломастера и поврћа. Ученица Јелена Мијаиловић, одлучила се за традиционалну технику и флоралне мотиве.

"Као мала сам шарала јаја са мајком и баком воском и увек ми је то било занимљиво, десило се некад и да се опечем, али веома буду лепа јаја када се нашарају њиме", истиче Јелена.

Анита је инспирацију пронашла међу Дизнијевим јунацима, водећи рачуна да темпера буде постојана:

"Користила сам технику темпере, обично радим са акрилом, али нисам била у могућности због ситуације да припремим све, имала сам само акрилну бију, тако да сам додавала у сваку боју да би имала постојаност."

"Ја сам ове године инспирисана хеклањем, што је помало код нас и заборављена техника, уз помоћ само једне боје на природно обојеним јајима. Можемо користити било шта од поврћа у кући", каже Драгана Малишић Марковић, професорка Школе примењених  уметности у Шапцу.

Теме и технике младих уметника и њихових наставника су различите, али су им жеље за празник који славимо у несвакидашњим условима исте, а за крај у глас кажу: "Желим свима срећне васкршње празнике и останите код куће!"

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво