У недељу неће бити Туцијаде у Оглађеновцу

Сваке године у Оглађеновцу код Ваљева на Васкрс одржава се лепа црквена манифестација у туцању јајима. Овог пута због пандемије корона вируса у недељу неће бити "Туцијаде у Оглађеновцу".

Сви мештани Оглађеновца на велики петак окупљали су се пред црквом да сарају јаја за сваког учесника ускрсње туцијаде. Тог обичаја овог пута нема као сто на Ускрс неће бити ни "Туцијаде у Оглашеновцу", због пандемије корона вируса. Ипак велика манифестација се не отказује ни ове године.

"Ми Туцијаду не отказујемо. Ми је одлажемо за неки период када престане ванредно стање и када буде услова да се Туцијада одржи. Све то радимо због великог интересовања и јавности и досадашњих учесника и пријатеља Туцијаде", истиче Војимир Ашковић, председник Одбора туцијаде.


Одбор за организацију Туцијаде  на захтев великог броја уцесника, наокн укидања ванредног стања, процениће када је најбоље организовати манифестацију. Сигурно је да це то бити једне недеље.

"Свака недеља је мали Васкрс. Читава година дана је у Васкрсу. Сваки дан је у години у Васкрсу. Васкрс је највећи празник у години. Зато и можемо чути од људи који су побожни и богомољни да нас у току године скоро сваки дан поздрављају са речима, Христос Васкрсе" каже  прота Гроздан Гајић, члан Одбора туцијаде.

Туцијада у Оглаженовцу једна је од највећих сеоских манифестација у Србији на којој учествује неколико стотина такмучара у туцању јајима. Сваког Ускрса привлачила је велики број посетилаца.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво