Маркет из Пожеге донирао санитетско возило ужичким медицинарима

Возни парк Здравственог центра Ужице данас је богатији за још једно санитетско возило, које је вредан поклон ланца маркета "Прехрана" из Пожеге. Ово је подршка здравственим радницима у борби против корона вируса, а подршку им на разне начине пружа све више привредника.

Здравствени центар Ужице, према броју запослених и по броју грађана о чијем здрављу брину одмах је иза Клиничког центра Србије. Због тога је неопходан и велики возни парк, који су употпунили и поклоном вредним више од четири милиона динара.

"Наш гест није само нека наша материјална помоћ, овај наш гест је уједно и наша подршка предсенику Вучићу, председници Владе, лекарима и свим другим људима укљученим у борбу против корона вируса", каже Миле Вукојичић, власник маркета "Прехрана" Пожега.


"Сведоци смо да ових дана велики број пацијената морамо да транспортујемо у терцијарне здравствене установе или ковид болнице. И ми то радимо свакодневно, можда по два три превоза сигурно имају. Тако да једноставно, ово нам добро дође, зато што смо имали до сад једно возило, а и сви домови здравља, без обзира на број санитета заиста су ових дана максимално ангажовани на превозу пацијената", истиче др Милош Божовић, директор ЗЦ Ужице.

План је била набавка респиратора, али како је то у овом тренутку глобални проблем, градоначелник Ужица предложио је власницима маркета да набаве санитетско возило.

"Ово је уједно прилика и да позовем све друге Ужичане да у предстојећим празничним данима, поводом Васкрса будемо одговорни и солидарни, једни према другима. Да помажемо једни другима и да одговорност и солидарност не буду само у овим тешким временима, већ да буду правило и када тешка времена прођу", наглашава Тихомир Петковић, градоначелник Ужица.

Запослени у маркетима "Прехрана" из Пожеге пружили су на овај начин подршку здравству и држави у борби против корона вируса. Власник, који је због година у кућној изолацији, сину је поверио бројне задатке, али и он ради од куће и, како каже, придржава се свих мера.

"И ако Бог да ово брзо прође и да нам се не поврати. И да се у здрављу видимо, поздрав свима", додаје Вукојичић власника маркета.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво