Лозница помаже својим пензионерима

Више од 11 хиљада лозничких пензионера, у наредних неколико дана, добиће материјалну помоћ. Новац је обезбеђен из градског буџета, али и од донација локалних привредника. Пакети са основним животним намирницама већ су стигли на адресе најстријих суграђана у селима, а акција ће се наставити и после празника.

Више од месец дана у изолацији пензионерима не пада лако. Због малих примања, кажу, сваки вид помоћи им је добродошао, али им много више значи лепа реч и осећај да нису сами.

Милица Андић из Липничког Шора кaже да се углавном боре да нешто имају и приштeде у oвим данима, али да их свака помоћ радује.

И Срећкожу Живановићу помоћ моного значи јер живи сам.

У акцију помоћи најстаријим суграђaнима укључено је више од двеста волонтера  који сваког дана, уз расподелу пакета са основим животним намирницама, одлазе и у набавку лекова.

Владимир Дробњак је волонтер. "Од самог почетка моји другари и ја волонтирамо, помажемо нашим суграђанима све што треба, на располагању смо им 24 часа, кол центар имају, број имају, шта год треба, лекови, храна, намирнице ту смо да помогнемо," каже Владимир.

Од увођења ванредног стања и забране изласка за старије од 65 година у Лозници је отворен кол центар, преко којег је до сада помоћ затражило нешто мање од 3 хиљаде људи.

"Сада смо донели одлуку да сви пензионери са територије града који имају примања испод 25 хиљада динара добију пакет са намирницама, храном и средствима за личну хигијену, реч је о 11 хиљада и 200 пензионера. На овај начин ми показујемо да бринемо о нашим најстаријим суграђанима, показујемо хуманост и солидарност са њима у овим тешким временима," каже Дејан Сталовић, градски менаџер.

Помоћ за најстарије суграђане стизаће и након Васкрса, а захваљујићи волонтерима пакети су до сада подељени за више од половину планираних прималаца. Због пандемије, исламски верници остали су ускраћени за свакодневне молитве у џамијама. Данас у подне је била Џума, главна молитва. Ријасет Исламске заједнице Србије позвао је вернике да остану у својим домовима.

 

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво