Сaдња поврћа на школској економији без ученика

Професори Средње пољопривредне школа у Прокупљу, који са ђацима на свом имању узгајају воће и поврће, почели су ове сезоне без ученика сетву повртарских култура. Резултате рада преко интернета презентују ученицима, којима би ово требало да буде практична настава.

На имању Средње пољопривредне школе у Прокупљу ове године нема уобичајене гужве. Сетву у новонасталим околностима обављају професори без ученика, којима је практичан рад, уз теорију коју уче, обавезан део наставе. Све што раде, ученицима прослеђују путем интернета.

"Сликамо садњу, сликамо сетву, снимамо и то шаљемо ђацима онлајн, да они виде како се ради, да буду упућени, јер када прође ова криза, ова ситуација, чека их и летња пракса", каже Иван Ерић, професор Пољопривредне школе "Радош Јовановић Сеља" у Прокупљу.

"Професори се труде да нам што боље објасне. Они нам шаљи слике и видео-снимке које налазе, како би нам што боље објаснили градиво. На крају, ми добијамо задатке које врло успешно решевамо", истиче Ана Михајловић, ученица трећег разреда Пољопривредне школе "Радош Јовановић Сеља" у Прокупљу.

На огледном пољу школе тренутно се сади кромпир, а посао се обавља уз надзор саветодаваца Пољопривредне стручне службе.

"За неки дан ћемо постављати демонстрациони оглед кукуруза, проширити ту сарадњу где ће пољопривредни произво ђачи Топличког округа моћи да упореде и да виде већину семенских кућа, како кромпира, тако и кукуруза, и да одаберу оне хибриде и сорте које су се показале најбољим у нашим агроеколошким условима", наглашава Радован Бјелица, саветодавац ПСС Прокупља.

Посла на имању Пољопривредне школе за професоре има доста. У току је заштита воћних култура, а ускоро креће припрема пластеника за садњу поврћа.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво