Недељни ручак за Панчевце који немају довољно

Кризни штаб за ванредне ситуације града Панчева започео је акцију „Недељни доручак солидарности” у којој се бесплатно дели доручак најугроженијим породицама.

Кризни штаб за ванредно стање преко својих волонтера почео је да дели доручак вишечланим породицама, који се припрема захваљујући донацијама малих и средњих предузеће. Тако је породица Милованов која има 11 - оро деце добила доручак који нема често прилике себи да приушти.

"Ми смо овде на окупу, не излазимо нигде из дворишта. Трудимо се да све буде како треба и да пратимо упутсва надлежних. Тако се и понашамо и надамо се да ће све бити у реду", каже Драган Милованов из Панчева.

И петочланој породици Хофман помоћ је добро дошла.

"Срећна сам што сам добила ову помоћ. Имам мала примања, имам троје деце, муж нигде не ради.  Чула сам преко Месне заједнице да се ово дели, питала сам да ли могу и ја да добијем и ето, добила сам", истиче Снежана Хофман из Панчева.

За прву акцију солидарне помоћи одазвала се бурегџиница „Станкоски", чији су запослени радници одвојили једно пре подне да би улепшали јутро својим суграђанима којима је најтеже у ванредном стању.
    
"Ми недељом не радимо, али наши радници су се одазвали позиву и одлучили су да дођу и да заједно учествујемо у овој акцији и да допринесемо њеној успешној реализацији", наглашава Светлана Радаковић, власница бурегџинице.

"Сваке недеље ујутру ће наши најугроженији суграђани добијати доручак на своју адресу и то је нешто што ћемо радити сваке недеље све док је ванредно стање на снази", каже Александар Стевановић, заменик команданта штаба за ванредне ситуације, Панчево.

Град Панчево је од 70 привредника прикупио средства и за донацију пакета пензионерима чија су примања мања од 30.000 динара. Има их око 13.500 и њихова подела почеће до краја недеље.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво