Руски медицинари приметили да Врањанци ретко носе маске

Медицински тим Руске федерације боравио је у Врању, присуствали су састанку кризног штаба и обишли здравствене установе у којима су смештени пацијенти оболели од ковид вируса.

Чланови градског штаба за  ванредне ситуације и  кризног штаба  пренели су тиму  медицинских радника из Русије  информације о епидемиолошкој ситуацији, и  мерама које се предузимају.

‚‚Јуче је наш град посетила војна медицинска делегација из Русије - три мајора, са наше стране то је био градоначелник са нама, са својим сарадницима, тражили су комплетну епидемиолоку слику нашег града, кренувши од нултог пацијента, па даље, од броја заражених, људи који су у изолацији, броја који се лече у болницама,а и броја људи који су завршили са овом болешћу. Похвалили су наш град, јер заиста нема по улицама људи и да су тиме, слободно могу да кажем, били одушевљени. Оно што су замерили је то да  можда недовољан број људи носи маске и да то морамо да сугеришемо народу, односно да им појаснимо да је маска битна ствар. Оно то је био циљ њихове посете и градоначелника нашег града који их је позвао, то је да се помогне нашем граду, односно да се изврши дезинфекција Ковид амбуланти, Здравстеног цента Завода за јавно здравље, што су они наравно и прихватили и то ће да се уради", каже др Александар Стајић, помоћник градоначелника задужен за јавно здравље.

"Ми као град вршимо редовне дезинфекције, то су Комрад и Водовод, наша два предузећа која то раде, знате да нам је Војска Републике Србије помогла у томе и извршила дезифекцију делова града, а сад ћемо добити ову руску помоћ. Ковид центри ће нам бити дезинфиковани најсавременијим хемијским супстанцама тако да могу да кажем да се заиста понашамо веома одговорно", напомиње др Стајић, додајући да  има људи који се лече у Ковид центрима, других који чекају резултате, али и оних који су два пута добили негативне резулате.

Тим руских лекара јуче је посетио Ковид амбуланту, зграду АТД-а и зграде, односно одељења у Здравственом центру  где се лече оболели од корона вируса.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво