Шабачке пијаце раде и у ванредном стању

Пијаце у Шапцу у претходном периоду су биле затворене само четири дана. Одлуком Градског штаба за ванредне ситуације отворене су од понедељка до петка, уз примену свих превентих мера које су наложене продавцима и купцима.

Осим богате понуде на тезгама, продавци на шабачким пијацама су у обавези да носе заштитне маске и рукавице. У градској тржници, у исто време може бити највише пет купаца.

"Продаја баш није никаква. Морамо долазити да се народ подмири. Купује се салата, зелениш, поврће, мало јаја, лука. Морамо радити, да се плате обавезе", каже Љиљана Милутиновић, продавац.

"Значи и нама и нашим купцима који су се јако обрадовали када је Тржница отворена. Мада се улази по пет у целом објекту, али довољно је то", истиче Биљана Марковић, продавац.

За куповину код провереног продавца, Шапчани стрпљиво чекају у реду. На уласку у објекат, дезинфекција је обавезна.

"Ја сам сад чекао у реду, чак и нека кишица пада, али ми није тешко. Имам списак од жене, послала ме по нека бела јаја за Ускрс, и воћа мало за пар дана", кажу купци и додају: "Ево већ сам купила неке ствари, пиле које купујем код посебне госпође. Иначе овако, не излазим баш много. Чекала сам, али сам се већ припремила на то да треба да сачекам.''

Без заштитне маске, у Тржницу се не може ући. Поштовање наложених превентивних мера контролишу комунални инспектори.

"На једна врата се улази, на друга се излази, примењују се све превентивне мере, пијаца се дезинфикује. Тако је исто и на овим отвореним пијацама, пуштамо по десет купаца на отворене пијаце. Продаваца мало више има на отвореним пијацама, пијаца Живинарник је мало боље снабдевена, морамо изаћи у у сусрет пољопривредним произвођачима како би продали своје производе'', наглашава Синиша Ђаковац, руководилац пијаца ЈКП ''Стари Град''-

Контроле на шабачким пијацама које су отворене радним данима од седам до тринаест часова су свакодневне. До сада није уочено кршења прописа које је наложио Градски штаб.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво