Најсавременије возило за гашење пожара - поклон града

Град Пожаревац донирао је Ватрогасно-спасилачкој јединици у Пожаревцу ватрогасно возило вредно 23 милиона динара. Ова донација је планирана још 2019. али је сада реализована. Реч је о најсавременијем возилу за гашење пожара.

Само у једном дану Ватрогасно-спасилачка јединица имала је три интервенције на подручју града Пожаревца. Иако су солидно опремљени, пожаревачким ватрогасцима ново савремено возило биће од велике помоћи.

"То возило није возило које ће прво да изађе на интервенцију, али ми имамо навална возила која прва излазе на интервенцију, и у зависности од ситуације то возило ће се користити за допрему воде, да имамо велику количину воде која може да гаси на свим теренима и у свим условима", каже Горан Ђорђевић, начелник Одељења за ванредне ситуације Браничевског округа.

Камион-цистерна донација је града Пожаревца. Двадесет три милиона динара за куповину овог возила планирана су у буџету још прошле године.

"Што се тиче опреме, поседује списак од негде више од седамдесет ставки опреме, са осам турбо млазница, две лепезасте млазнице, млазнице за тешку, средњу пену и тако даље, преко комплетног алата, бушилица, моторних тестера и тако даље", каже Александар Симоновић, начелник Градске управе Пожаревца.

Ово није први пут да град Пожаревац донира опрему и возила Сектору за ванредне ситуације.

"Сви смо сведоци да се клима мења, да се дешавају велике климатске промене, да имамо И све више пожара, на жалост, И да управо ова наша ватрогасна служба има један врло велики обим посла И потребна јој је свака врста помоћи", истиче Бане Спасовић,  градоначелник Пожаревца.

Ватрогасно-спасилачка јединица учествовала је претходних дана у дезинфекцији јавних површина у Пожаревцу, па ће ново возило, уколико буде потребе, моћи да се користи и у те сврхе.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво