Рибарска бања спремна за пријем пацијената позитивних на коронавирус

Од увођења ванредног стања, по препоруци Министарства здравља, пријем пацијената на продужену рехабилитацију обустављен је и у Рибарској бањи. Специјална болница спремна је да смештајне капацитете уступи за прихват оболелих од ковида.

У лечилишту подно Јастрепца,  мир и тишина какви се не памте. Уместо три стотине запослених и још толико гостију, што је у ово доба године била уобичајена слика, у Рибарској бањи су дежурни тимови.

"Све наше смештајне капацитете смо дезинфиковали, средили, опремили и чекамо било какву наредбу из Министарства здравља како би смо могли да примимо евентуално пацијенте са коронавирусом. У систему Републичког фонда ми имамо 260 постеља, од тога 120 је двокреветних соба са својим купатилом, тако да рачунам да можемо без проблема да их ставимо у функцију здравственог система наше земље", истиче Душан Шокорац, директор Специјалне болнице Рибарска бања.

Оболеле од ковида-19 у Рибарској бањи спремно је да збрињава шездесетак лекара и медицинских сестара. У овом тренутку старају се само о двоје пацијената, који због епидемије не могу да се врате на Косово и Метохију.

"Ја сам овде од 3. марта, оперисана сам. Још ме боли то помало, али ходам на штап. Сви су добри, само ја бринем што нисам код куће", каже Верица Станишић из Пасјана.

Спремни за прихват оболелих, у Рибарској бањи се ипак надају да ће епидемија брзо проћи. Лечилиште уређују, након пола века адаптирају терапеутски безен и верују да ће топле воде и свежина планинског ваздуха након изолације бити мелем за душу и тело бројним гостима.

уторак, 07. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара