Помоћ за све социјално угрожене Свилајнчане

До краја недеље, на кућне адресе Свилајнчана који су на списку Центра за социјални рад, волонтери ће доставити додатних 400 пакета са основним животним намирницама и средствима за хигијену. До сада је подељено близу две хиљаде пакета помоћи на које могу да рачунају и они који нису корисници Центра за социјални рад. Упркос великом броју људи који су у ову општину дошли из иностранства, до сада је потврђено седам особа са вирусом корона јер су грађани били дисциплиновани.

Волонтери Црвеног крста и припадници Цивилне заштите, пакете помоћи уручују грађанима који су у тешкој материјалној ситуацији а не налазе се на евиденцији Центра за социјални рад. У ванредним околностима ванредне су и потребе, па се евидентира сваки позив за помоћ. 

На улицама Свилајнца и околних села мало људи,на њивама нешто живље.

"Данас хоћу да припремим за сетву кукуруза,бели кукуруз.  Ја сам повратник из иностранства, из Швајцарске, покушавам нешто," каже Милоје Павловић из села Јасенова.

Редовно се дезинфикују све јавне површине,градске и сеоске улице , деле се и средства за дезинфекцију. Општина је обезбедила  додатну опрему за раднике Дома здравља.

"Сви радници Дома здравља имају визире,купили смо им додатне униформе," каже Предраг Милановић из Штаба за ванредне ситуације и први човек Општине. "И неке ствари које им можда у овом тренутку нису најнеопходније , ми смо им дали,јер нам је на првом месту заштита радника Дома здравља који теба да брину о свим грађанима општине Свилајнац," сматра Милановић.


Први пацијент заражен вирусом корона у свилајначкој општини била је жена из Кушиљева која је пре доласка у нашу земљу боравила у Италији. Њену заразу Завод за јавно здравље у Ћуприји потврдио је 19.марта. Кратко је боравила на Инфективном одељењу ћупријске Опште болнице, а потом лечена на Институту за заразне болести Клиничког центра у Крагујевцу. Отпуштена је кући здрава,  после два негативна теста.

 

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се