Продаја са "кућног прага" на зрењанински начин

Око стотину продаваца поврћа на зрењанинским пијацама остало је без места за рад. Слично је и у суседним општинама, где постоје пијачне тезге. Проблем покушавају да реше и продајом са "кућног прага".

Александар Ћук из Зрењанина  изненада је  у комшилуку добио мини пијацу, јер су комшије, дугогодишњи продавци воћа и поврћа, морали да преселе своју тезгу са централне пијаце. Ово је по оцени купаца боље, јер тако краће бораве ван куће.

"Продавнице су крцате, чека се дуго. Редови су. Не кажем да нису снабдевене, снабдевене јесу али чисто због контакта. Мање је контакта,"каже Александар Ћук.

Количине поврћа које се нуде су ограничене. Продавци плаше како да сачувају свеже поврће током викенда, ако забрана кретања буде трајала дуже.

[ЦХ: Станка Видаковић, продавац]

"С обзиром на свеже производе салате, лука и тих сезонских производа то до понедељка не би могло да опстане. Па ето у сваком случају, ако не успемо да продамо ми ћемо поделити нашим муштеријама. Мислим, боље тако него да бацимо,"сматра Станка Видаковић, продавачица.

Највећи проблем произвођачима поврћа је пласман робе.

 Моника Тот, произвођач поврћа из Михајлова, каже да јој познаници траже готове производе, нарочито ротквице,  салате, али да се не исплати достава две - три везице ротквица.

Нешто једноставнија је ситуација са цвећем, јер оно може дуже да стоји, али и поред тога занимљиво је за продају са кућног прага.

Док су капије пијаца у Зрењанину затворене, отворен је простор за нове идеје. За само два дана покренуто је неколико електронских пијаца са више од 5000 пратилаца и потенцијалних корисника.

 

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се