Преорјентацијом производње, лознички послодавци чувају радну снагу

У време пандемије са великим изазовима суочавају се и послодавци који су принуђени да отпуштају раднике или привремено затворе предузеће. Међутим, има фирми, које су у намери да очувају ликвидност и задрже раднике преорјентисали своју производњу и обезбедили посао за још људи.

До увођења ванредног стања у овом погону се производила козметика која се извозила. Када су границе затворене, а извоз заустављен, због бројних радника и њихових породица посао није смео да стане. Зато су сировине попут алкохола искоришћене за производњу средстава за дезинфекицију. Велика потражња омогућила је посао и за нове раднике.

"Ја сам имао ту срећу да у данашње време кад су многе фирме почеле да дају отказе због целе ове ситуације која се дешава у земљи, да се запослим у овој фирми и што је најбитније да нађем посао у струци", каже Миленко Поповић.

"Примили смо и нове раднике без обзира на целу ситуацију, плате ће нам бити редовне колико год да ова ситуација траје и без обзира да ли људи раде у фирми или су код куће због својих здравствених проблема", истиче Милена Срећковић, шеф смене.

Уз промену производње, и сировине и амбалажа више се не увозе из земаља широм света већ се набављају од домаћих произвођача.

"Мислим да ћемо на тај начин дати немерљив допринос опстанку свих фирми за које смо непосредно везани и чини ми се, да ћемо ако новац буде кружио у нашој земљи, брже изаћи из  кризе и пребродити ову ситуацију која је настала", каже Олгица Самоиловић, предузетница из Лознице.

Због повећаног обима посла, средства за дезинфекцију сада се производе у три смене, а велики део производа дониран је здравственим установама у Лозници и Београду.

недеља, 28. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво