Град се придружио акцији краљевачких штепалица

Већ смо објавили причу о Краљевчанкама Ивани и Бојани које шију заштитне маске и, преко сајта "Краљевачке штепалице", деле их без накнаде суграђанима и здравственим установама. Градска управа је донела одлуку да помогне тако што им је донирала већу количину материјала за израду маски које ће моћи да користе и здравствени радници.

Краљевачке штепалице су неуморне. Дневно шију око 100 заштитних маски и испоручују их наручиоцима на адресе. Суграђанима, колективима и здравственим центрима. Тако су  Дечјем диспанзеру и одељењу стоматологије Дома здравља  предале прву наручену количину.  Успоставиле су контакте и са здравственим центрима у другим местима.

"Имали смо донацију за Крушевац, за гинекологију и спремамо за дечју стоматологију за Власотинце. За њих исто спремамо маске", каже Ивана Сарић, краљевачка штепалица.

Штепалице нису професионалне кројачице. Бојана је по занимању фризерка. Пријатељице које су им понудиле помоћ такође немају професионалног искуства.

"Наше краљевачке штепалице у почетку су имале само два члана. Сада имамо већ четири и шијемо много више маски. Успевамо да испоручимо нашим суграђанима", истиче Бојана Баић.

Маске шију искуључиво од чврстог памука, који није лако набавити. Зато им је градска управа обезбедила већу количину скупоценог материјала и то из предузећа специјализованог за производњу и трговину текстилним производима.

"Још једном захваљујем и Бојани и Ивани и свим људима који се труде да живот у Краљеву учине лепшим. Оно што данас постоји у Краљеву зове се солидарност", наглашава Предраг Терзић, градоначелник Краљева.

Ивана и Бојана ће свима изаћи у сусрет. Моле само суграђане и све који им се обрате за помоћ преко друштвених мрежа да буду стрпљиви. Потрудиће се да заштитне маске донесу лично на адресе, поготово старијима који не смеју да излазе из својих домова.

недеља, 28. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво