Свакодневна дезинфекција улица у Куману

На седам локација у општини Нови Бечеј обављена је подела натријум хипохлорида домаћинствима. Дезинфекционо средство је бесплатно. У селу Кумане је за само сат времена подељено око хиљаду литара обе течности уз упозорење да је намењена искључиво за дезинфекцију површина, објеката и подова.


Од раних јутарњих сати мештани села Кумане су стрпљиво чекали у реду да наточе пет литара дезинфекционог средства по домаћинству. Уз поделу следила је и кратка обука.
"Да није отровно за домаће животиње, да није страшно да се све нормално прска, у шприц као кад прскам кромпир. Ја ћу у то ставити и са тим ћу прскати", каже Синиша Маринац из Кумана. Јавно комунално предузеће Комуналац у својим погонима производи дезинфекционо средство за поптребе Јавних установа у општини, а за грађане у четири насеља су купили потребне количине.
"Имамо отприлике 50 000 литара смо набавили Натријум хипохлорита. Јуче смо само потрошили пет хиљада литара. Надам, се да ће опасти потражња за дезинфекцијом наредним данима, али ми планирамо да све што смо набавили да поделимо грађанима", истиче Владимир Радишић, директор ЈКП "Комуналац" Нови Бечеј.

 Скоро свакодневно се у општини Нови Бечеј обавља дезинфекција јавних површина.
"Ово нам је трећи пут ове недеље како смо прскали значи комплетно све улице. Овде смо прскали испред свих објеката Дома здравља, испред свих малих продавница које се налазе овде у Куману смо попрскали све", каже Софија Блажин, руководилац дезинфекције.

Надлежни који врше дезинфекцију улица у општини Нови Бечеј подсећају грађане да не гомилају смеће на улици и да поштују мере изолације, како би дезинфекција имала ефекта.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се