Визири за здравствене раднике

Народна библиотека у Лесковцу придружила се визинарима Србије како би помогла здравственим радницима у свом граду. 3Д штампач се од почетка ванредног стања не гаси. Визире заједно са библиотекарима праве радници Центра за стручно усавршавање и Техничке школа „Раде Металац".

Да се помогне се подразумева. За прављење визира потребни су још време и стрпљење. Димитрије Стајић  један од запослених у лесковачкеој библиотеци, посвећен је овом послу  последњих десет дана.

„За један визир отприлике треба неких сат и по времена с тим да ту постоји, то ће ме разумети колеге кој са тиме баве, доста штеловања тих уредјаја која дефинитивно могу да смање процес израде" каже Димитрије.

Капитен рукометног клуба Дубочица одавно је на терену показао велико срце. Сада и солидарност  склапајући визире понекад и целу ноћ,  код своје куће.
„Завршена је сезона раније него што смо очекивали, ево нашли смо времена да изадјемо у сусрет свима онима којима је потребно, као што је колега рекао ми смо један тим", истиче Александар Маринковић, радник у Народној библиотеци Радоје Домановић у Лесковцу.
Народна библиотека радо се прикључила Визионарима Србије. 3д штампач који су недавно добили као заслужену награду ставили су у службу лесковачког здравства и окупили све који у овом тренутку могу да помогну.
„Ми смо покренули иницијативу да ујединимо Лесковчане у тој намери да направимо што већи број визира како би се заштитили здравствени радници у Општој болници и лесковачком Дому здравља где су најизложенији вирусу ковида 19", истиче Весна Илић, директорка лесковачке библиотеке.

Визири се праве и на штампачу Центра за стручно усавршавање. Важно је помоћи, колико ко направи, не броји се.

„Нисмо чак ни слутили да ће наш 3Д штампач који смо добили пре само пар месеци да ће оволико значити свима нама и прикључили смо се акцији и овом великом тиму који производи визире за наше здравствене раднике", каже Емина Јовановић, директорка центра за стручно усавршавање у Лесковцу.

260 визира већ је стигло до Дома здравља и  Опште болнице. Испоруке су свакодневне на задовољство здравствених радника  ангажованих даноноћно у  тријажном центру и бројним службама лесковачког здравства.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара